Dieetfase

Vork groentes

De Dieetfase duurt (slechts!) 25 dagen en is gericht op het verlies van ongezonde vetten. Deze fase bestaat uit een vet- en koolhydraatarm voedingsplan (groente, fruit, vlees, vis, etc..) en 2 voedingssupplementen: Carnitrin en Multi Vita. Tijdens deze fase vallen mensen gemiddeld zo’n 8-12 % af (uiteraard afhankelijk van je lichaamsbouw), veelal op de gewenste plekken (buik, billen, benen)

Tijdens fase 1 word je ondersteund door 2 voedingssupplementen: Carnitrin en Multi Vita.

 

Stabilisatiefase

Groente kebab

De stabilisatiefase duurt 21 dagen en heeft als doel het stabiliseren van je behaalde streefgewicht. Afslanken en je gewicht behouden zijn immers 2 doelen op zich en het is júist het beruchte jojo-effect dat je wilt voorkomen. Tijdens fase 2 wordt het dieet langzaam aangevuld met vetten en koolhydraten. Blijf je in fase 2, dan zal je hoogstwaarschijnlijk blijven afvallen totdat je de juiste balans hebt gevonden. In (de loop van) fase 2 heb je een volwaardig voedingspatroon. Ben je stabiel en tevreden met je gewicht, dan kun je door naar fase 3.

Veel mensen kiezen tijdens de Stabilisatiefase voor het voedingssupplement Carnitine (op basis van Acetyl-L-Carnitine). Dit supplement is speciaal ontwikkeld voor mensen die op hun gewicht willen letten en de vetverbranding een boost willen geven. Ideaal dus, voor mensen die na afronding fase 1 (en fase 2) wel wat ondersteuning kunnen gebruiken.

 

Levensfase

Gezond stabiliseren

De levensfase is je vernieuwde voedingspatroon. Betekent dit de rest van je leven op dieet? Natuurlijk niet! Fase 3 draait om balans. De draad weer oppakken na een vakantie of een over-culinair weekend. De richtlijnen uit fase 3 helpen je bij een goede balans in je levensstijl en geven handvatten voor het maken van gezonde (en af en toe minder gezonde) keuzes.

Ter ondersteuning van de gezondheid en gewichtsbehoud heeft Momentum een vijftal voedingssupplementen ontwikkeld. Inmiddels weet je welk effect gezond eten heeft op je gezondheid, energie en algehele gesteldheid, maar soms is gezond en vers eten simpelweg niet zo eenvoudig in je drukke dagelijks leven. Suppletie kan dan uitkomst bieden.

 

U kunt de Momentumkuur kopen via ons bestelformulier.