Wat is een cheat-day?


Wanneer je een afslankkuur volgt zoals bijvoorbeeld de Momentumkuur is het geen ramp om een keer een cheat-day te nemen. Een cheat-day is uit te leggen als een dag dat je even afstapt van je dieet. Een dag waarop je even alles weer mag eten wat tijdens het dieet echt niet kan. Voor de meeste mensen is een cheat-day vooral een dag waarop vettig eten wordt gegeten, fastfood, zoals bijvoorbeeld patat, pizza, taartjes en tosti’s.
Een cheat-day kun je inplannen in je dieet zodat je je daarop kunt verheugen. Niet iedereen heeft behoefte aan een cheat-day, maar wanneer je echt niet zonder je favoriete pizza kunt is het wel fijn dat dit heel af en toe mag.


Cheat-day slecht tijdens dieet?


Of een cheat-day een goed idee is tijdens een dieet, is weer een andere vraag. Het is natuurlijk wel zo dat je uiteindelijke afslankperiode langer zal gaan duren wanneer je soms tussendoor een dag inplant waarop je alles eet wat je wilt.
De Momentumkuur werkt overigens met ampullen Carnitrin, waardoor het extreme hongergevoel verminderd wordt, het hongergevoel wat je vaak bij andere afslankkuren wel ervaart. Desalniettemin kan een cheat-day er wel voor zorgen dat je zogenoemd weer een tijdje voort kunt. Je hebt even alles gegeten wat je lekker vindt en dan gaat de afslankkuur weer verder.
Een cheat-day is niet slecht tijdens een dieet, maar het is ook niet voor iedereen nodig. Er zijn mensen die liever geen cheat-day tijdens hun dieet inplannen omdat ze dan juist de hele tijd naar dat voedsel gaan verlangen en meer trek krijgen tijdens het dieet. In plaats van een cheat-day, welke een hele dag duurt, kun je ook een cheat-meal nemen. Dit is dus maar één maaltijd, je eet dat je lievelingsmaaltijd of iets waar je op dat moment zin in hebt en wat niet thuishoort in de afslankkuur welke je volgt.
Een cheat-day is alleen bedoelt voor als je het echt even niet meer aankan om strikt het dieet te volgen. Het is prettig om een dag alles te mogen eten wat je wilt, maar ga niet helemaal los daarin. Je moet alle vetten die je erbij hebt gegeten ook weer eraf krijgen. Weet dus je grenzen te kennen. Wanneer je dieet zit je voornamelijk onder het aantal calorieën wat doorgaans nodig is voor je lichaam. Je lichaam moet dus als het ware na een cheat-day weer herstellen en weer op de goede weg komen om uiteindelijk het streefgewicht te behalen.