Geld besparen

Bij goedkoop eten denken veel mensen aan een “snelle hap”, even wat halen bij een fastfoodrestaurant. Maar er zijn meer manieren waarbij je goedkoop kunt eten en daarbij ook gezond bezig bent. Je zal misschien denken dat dit een grote uitdaging is maar dat valt best mee. Wil je voor minder dan ongeveer vijf euro per dag eten? Lees dan vooral verder en doe er je voordeel mee, het scheelt in je portemonnee en dat is wat we allemaal willen.

Koop meer in een keer


Het is belangrijk dat wanneer je goedkoop wilt eten, je meer of grote verpakkingen koopt van een product. Koop niet alleen hetgeen wat je nodig hebt voor de een maaltijd. Wanneer je bijvoorbeeld 250 gram nodig hebt, kijk dan of er een verpakking is van een kilo. Je zal zien, wanneer je naar de prijs kijkt, dat een kilo in vergelijking goedkoper is. Vlees en bepaalde soorten groente en fruit kun je invriezen en kun je dus meer van inslaan.

Diepvriesvak


Verse groente en fruit blijven nooit lang goed en zijn prijzig. Als het niet meer goed is gooi je het natuurlijk wel, dat is logisch, maar wel zonde.
Heb je weleens gedacht aan het kopen van groente en fruit uit het vriesvak? Ze bevatten zeker niet minder vitamines en mineralen dan verse fruit. Vaak bevat groente en fruit uit het vriesvak nog meer vitamines en mineralen. Meer gezonde stoffen, goedkoper én langer houdbaar. Drie dingen die niet alleen mooi klinken maar ook de waarheid zijn.

Gezonde vetten en goedkoop


Producten zoals olijfolie om in te bakken en zalm zijn dure producten die niet gekocht hoeven te worden wanneer we spreken over goedkoop eten. Wanneer je zalm of olijfolie koopt zal je al gauw een aantal euro’s kosten en dan zouden we niet onder de vijf euro per dag blijven. Een goed alternatief op de gezonde vetten die zich bevinden in producten zoals olijfolie en zalm zijn pinda’s. Pinda’s zijn goedkoop en bevatten ook al deze goede vetten.

Moment van boodschappen doen


Je staat er nooit zo bij stil, maar heb je weleens laat in de middag boodschappen gedaan? Grote kans dat je dan producten heb gezien met kortingsstickers. Bepaalde producten zoals brood, vlees en groenten worden aan het einde van de dag afgeprijsd omdat ze anders weggegooid moeten worden. Op deze manier heeft de supermarkt een grotere kans om alsnog de producten te verkopen en jij als klant van de winkel doet goedkoper je boodschappen dan wanneer je in de ochtend boodschappen zou gaan doen.

Drinken kan ook anders


Een pak appelsap, ijsthee of andere zoete drankjes kun je allemaal in de supermarkt krijgen. Vaak krijg je na het drinken van deze sappen juist meer dorst en drink je er extra veel van.
Probeer eens meer water te drinken. Er zijn mensen die niet van water houden, probeer dan eens water met stukjes fruit of koud water met een bepaalde smaak thee. Op deze manier bespaar je geld én ben je gezond bezig. De suikers die in sappen zit zijn dikmakers en in water zitten deze suikers niet.