Rustig aan

Hoewel gezegd wordt dat hardlopen gezond is betekent dit niet dat je zo hard moet rennen dat je compleet buiten adem bent om gezond te blijven of af te slanken. Rustig hardlopen of gewoon wandelen hebben vaak een positiever effect. Of je daadwerkelijk moet sporten wanneer je wilt afvallen lijkt niet veel uit te maken. Vooral gezond en voldoende eten maakt het verschil. De Momentumkuur helpt je bij het afslanken en je verandert op een verantwoorde manier je voedingspatroon.
Wanneer je dus rustig hardloopt of wandelt draagt dit bij tot een gezonde levensstijl. Je verbrandt tijdens het bewegen veel calorieën wat je enigszins kunt compenseren met voeding welke wat meer calorieën bevat.

Voedingspatroon aanpassen

Wanneer je wilt afslanken is vooral het letten op welke voeding je binnenkrijgt het belangrijkst, belangrijker dan sporten. Wanneer je bijvoorbeeld veel sport en daarnaast veel eet en daarmee bedoelen wij vooral voeding die rijk is aan verzadigde vetten, heeft sporten weinig zin. Uiteraard wanneer je niet zou sporten en veel zou eten zou je sneller aankomen, maar wanneer je wilt afslanken is dus vooral het voedingspatroon aanpassen het allerbelangrijkst.
Van sporten val je weinig af, van minder eten maar vooral gezonder eten zal je wel afslanken. Of je nou wel of niet sport, wanneer je je voedingspatroon hebt aangepast zal je weinig verschil zien.

Aankomen van sporten?

Een nadeel van sporten is dat je trek krijgt in veel eten, als je daaraan toegeeft dan zal sporten je niet brengen waar je wil. Je zal er juist van aankomen! Natuurlijk is bewegen heel gezond en heeft een lichaam voldoende beweging nodig. Overdrijf het niet, het brengt je nergens.
Ga een eind flink wandelen. Een uurtje stevig doorstappen, niet slenteren dus, kan zoveel calorieën verbranden als in een groot stuk taart zit met slagroom erop.

Niet focussen

Ga een uurtje per dag actief wandelen en daarnaast gezond eten, dan zal je na verloop van tijd resultaat zien.
Indien je gaat hardlopen moet dit opgebouwd worden, in een keer een uur gaan hardlopen is voor de meeste mensen niet te doen.
Wanneer je gaat wandelen hoeft dit in principe niet opgebouwd te worden, niet op de manier zoals dit bij hardlopen geadviseerd wordt. Natuurlijk kun je wel eerst wat rustiger wandelen. Probeer je niet te richten op het wandelen zelf en op het gezond bezig zijn. Neem een gezellige vriend of vriendin mee waarmee je tijdens het wandelen mee kunt praten, ga muziek luisteren of geniet van de opkomende of ondergaande zon.

Er zijn ook vele wandelclubs te vinden, je kunt je daarbij aansluiten zodat je in een groep kan wandelen. Op die manier richt je je ook niet alleen op het wandelen maar gebruik je de tijd tijdens het wandelen ook als sociaal element. Het beste is om dagelijks een uurtje te wandelen. Wanneer een wandelclub eens per week gaat wandelen kun je de rest van de week er alleen of met iemand van de wandelclub op uit gaan. Er zijn vast meer mensen die dagelijks willen wandelen.

De schijf van vijf verteld je welke voeding gezond is en welke jij per dag nodig hebt om gezond te blijven. Je zal zien dat naarmate je gezonder gaat eten, je jezelf ook lichter en energieker gaat voelen.