Wat doen mineralen

Net als vitamines komen ook mineralen voor in voedingsmiddelen en drinken en dragen ze bij om het lichaam in optimale conditie te kunnen houden. Mineralen zijn in tegenstelling tot vitamines niet in staat om het lichaam energie te geven.

Een tekort aan mineralen komt zeer weinig voor. Voor zwangere vrouwen, vrouwen die borstvoeding geven, maar ook jongeren en vrouwen met een zware menstruatie is het aan te raden om extra mineralen te nemen. Ook aan vegetariërs of mensen die weinig vlees eten is aan te raden om extra mineralen te nemen. Dit geldt tevens voor mensen die extreem aan het afslanken zijn.
Wanneer je bezig bent met de Momentum afslankkuur, dan is dit een verantwoorde manier en krijg je voldoende voedingsmiddelen binnen met de voor het lichaam benodigde vitamines en mineralen.

Soorten mineralen

Wanneer we gaan kijken naar mineralen is er een verschil tussen mineralen en spoorelementen. Van spoorelementen heeft een lichaam maar zeer weinig nodig.
Er bestaan diverse soorten mineralen, dit zijn chloor, fosfor, kalium, natrium, calcium en Magnesium.
Er bestaan ook diverse soorten spoorelementen, dit zijn fluoride, chroom, ijzer, koper, jodium, zink, seleen, mangaan en molybdeen.

Er zijn Aanbevolen Dagelijkse Hoeveelheden voor een aantal van de mineralen en spoorelementen waarvan een mens elke dag een aantal grammen of zelfs milligrammen nodig heeft.
Aanbevolen Dagelijkse Hoeveelheden voor zink, jodium, ijzer, calcium, fosfor, Magnesium, seleen en koper. Voor de overige eerder in dit artikel benoemde mineralen en spoorelementen zijn geen Aanbevolen Dagelijkse Hoeveelheden vastgelegd.

Opname van mineralen

Het lichaam is in staat om mineralen goed op te nemen, vooral jodium, calcium, koper en selenium kunnen goed worden opgenomen.
Een gezonde inname van mineralen gaat via voedingsmiddelen en drinken. Het lichaam heeft deze stoffen nodig om goed te kunnen blijven functioneren. Omdat het lichaam in staat is om mineralen goed op te nemen zijn supplementen ter ondersteuning niet nodig. Er wordt wel geadviseerd om extra voedingsmiddelen met bepaalde mineralen te nuttigen, bijvoorbeeld wanneer iemand vegetarisch eet of wanneer een vrouw zwanger is of borstvoeding geeft. Het kan ook dat wanneer iemand medicijnen gebruikt, van bepaalde mineralen extra nodig heeft. Overleg bij twijfel met de huisarts welke mineralen extra worden aanbevolen in uw situatie.
Er zijn afslankmethodes waarbij extreem weinig gegeten wordt, echter is dit geen verantwoorde manier om af te slanken en tegelijkertijd gezond te blijven. De Momentumkuur is een veilige manier om af te slanken en de voedingsmiddelen bevatten de benodigde vitamines en mineralen.