Afslanken met de Momentumkuur

Wanneer je met goede moed gestart bent met de Momentum afslankkuur en je wil daarbij ook gaan sporten, dan kan dat natuurlijk. Je lichaam is dan bezig om zowel af te slanken als een betere conditie op te bouwen. 
Je kunt op een snelle manier overtollig vet verbranden. In dit artikel gaan we uitleggen hoe je het beste je lichaamsvet kunt verbranden. Op deze manier weet je dat je optimaal bezig bent om af te slanken én een goede conditie op te bouwen.

Verbrand je lichaamsvet sneller


Tijdens de Momentumkuur zal je een ander voedingspatroon krijgen waardoor je minder verzadigde vetten inneemt dan voordat je begon met afslanken. Op deze manier zal je in ieder geval niet meer vet erbij krijgen. Het is goed om tijdens de Momentumkuur het afslankprogramma nauwkeurig te volgen om het juiste resultaat te behalen.
Ook wanneer de Momentumkuur is afgerond is het goed om te blijven letten op je voedingspatroon.
Indien je in een tijdsbestek van acht uur ontbijt, lunch en avondeten hebt gegeten en de overige zestien uur niks eet, zal je lichaam het opgeslagen vet in die zestien uur dat je niks eet, gaan verbranden.

Sporten en ontstressen

Wanneer je graag zwemt, ga dan eens in de zomer zwemmen in een buitenbad met koud water. Je verbrand tijdens een uur zwemmen in koud water meer calorieën dan wanneer je in warm water zwemt omdat je lichaam meer energie nodig heeft om je warm te houden. Dit is ook zo met bijvoorbeeld hardlopen. Kleed je niet té warm aan, op deze manier heeft je lichaam ook weer meer energie nodig om je warm te houden en verbrand je meer vet.
Ben je geneigd om veel te eten tijdens het avondeten, probeer dan eens om vis te eten bij de maaltijd. Vis bevat omega 3 en zal je sneller een verzadigd gevoel geven met als gevolg dat je minder eet, minder op hoeft te scheppen en dus geld bespaart.
Probeer te ontstressen, stress heeft namelijk invloed op de snelheid van de vetverbranding. Hoe meer ontspannen je bent hoe sneller de vetverbranding kan zijn bijvoorbeeld tijdens het sporten. Stress houdt de vetverbranding als het ware tegen. Wanneer je je beter voelt kun je ook het klaarmaken en eten van gezonde voeding of sport beter volhouden.
Het is niet de bedoeling dat het lichaam gaat wennen aan een verminderende calorieën inname. Sporten naast het diëten is dan ook een grote aanrader om de vetverbranding optimaal te laten werken.
Volg je geen afslankkuur zoals de Momentumkuur of ben je klaar met de Momentumkuur en heb je af en toe trek omdat je geen gebruik meer maakt van de voedingssupplementen die je tijdens de Momentumkuur wel gebruikte, plan dan een cheat-day in. Een cheat-day is uit te leggen als een dag dat je even afstapt van je dieet. Een dag waarop je even alles weer mag eten wat tijdens het dieet echt niet kan. Voor de meeste mensen is een cheat-day vooral een dag waarop vettig eten wordt gegeten, fastfood, zoals bijvoorbeeld patat, pizza, taartjes en tosti’s. Op een cheat-day eet je meer calorieën dan de aangeraden dagelijkse hoeveelheid, dit zorgt ervoor dat je hongergevoel de opvolgende dagen nog wordt onderdrukt waardoor je het diëten weer makkelijker aankunt.